Raskas Työ Vaatii Kunnon Treenit

Lihasvoima liitetään usein kilpaurheiluun tai vähintäänkin ajatellaan, että sen hankinta vaatii himourheilijan elämäntapaa. Jotkut puolestaan pelkäävät, että treenaamisen myötä elämästä tulee tylsää puurtamista. Hikoilua lihasvoiman hankinta toki vaatii, mutta tylsää sen ei tarvitse olla. Kuka tahansa voi tulla vahvemmaksi niin halutessaan. Myös juuri sinä!

Lihasvoimaharjoittelu on lääke, jota harva ottaa säännöllisesti -jos ollenkaan-, vaikka sillä on niin paljon positiivisia vaikutuksia. Pari kunnollista treenikertaa viikossa riittää säännöllisesti toteutettuna hyvän perustan hankkimiseen ja ylläpitämiseen. UKK-instituutin työikäisille laatimassa terveysliikuntasuosituksissakin mainitaan lihaskunnon harjoittamisen vähimmäissuositukseksi 2 x / vko.

Harjoittelu kannattaa toteuttaa niin, että se tukee sinua myös töissä (varsinkin jos työsi on fyysistä), vaikka terveyshyödyt ulottuvatkin koko elämääsi. Alla kuva laatimastani Flight Method -kaaviosta, jossa havainnollistan, mitä tekijöitä fyysisesti raskasta työtä tekevien kannattaa sisällyttää harjoitteluunsa ennalta ehkäistäkseen mahdollisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

Tämä metodi kuvaa FlyingFysion toiminnan perustaa. Valkoinen teksti havainnollistaa lennon eri vaiheita lentokoneen parkkipaikalta laskeutumiseen. Nämä ovat vaiheita, joita ei voi ohittaa ja jotka toteutetaan jokaisen lennon yhteydessä. Musta teksti kuvastaa vastaavia vaiheita tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennalta ehkäisyssä fyysistä työtä tekevien arjessa ja harjoittelussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *