Operaatio Vesa 2.0 – Mistä on kyse?

Nyt on mielenkiintoista sisältöä luvassa! Tämän tekstin myötä selviää kuka on Vesa ja millainen projekti FlyingFysiolla on hänen kanssaan. Lue alta kertomus projektin alkutaipaleesta Vesan kertomana!

Tervehdys kaikille! 🙂 Nimeni on Vesa ja tästä startataan liikkeelle minun ”uusi elämä” tai todennäköisemmin totaalinen julkinöyryyttäminen. Otetaanpa katsaus tästä reilu vuosi taaksepäin. Täytin helmikuussa 2020 tasan 40 vuotta. Kollegani totesi tuolloin minulle: ”Kuule Vesa, sitten kun olet täyttänyt 40 ja sinua ei aamulla koske mihinkään, olet todennäköisesti kuollut”. Ei niin pientä pilaa, ettei puoliksi totta. Olen nuorena kilpaillut ampumahiihdossa ja saavuttanut muutamia SM-mitalejakin. Liikunta on pysynyt osana elämääni aina, mutta liian epäsäännöllisesti. Olen myös tiedostanut sen, että liikkuvuuteni ei ole kovin kummoinen ja kieltämättä iän myötä tämä ”ominaisuus” ei ole ainakaan parantunut. Ajattelin, että asialle olisi hyvä tehdä jotain, mutta miten?

Olen ammatiltani liikennelentäjä ja työssäni joudun istumaan paljon, eikä ohjaamon ergonomia ole kovin hyvä. Toiselta ammattiltani olen maanviljelijä. Joudun usein tekemään hyvin toispuoleista kiertoliikettä ohjaamossa ja muutenkin paljon fyysisiä töitä ahtaissa paikoissa. Nämä ammatit ovat vuosien mittaan varmistaneet sen, että olen notkea kuin norsu… Monet kollegat ovat joutuneet koronasta johtuvan lomautuksen myötä etsimään uusia töitä tai palaamaan entiseen ammattiinsa. Näin myös lentoemäntämme Minna, joka on toiminut aiemassa elämässään fysioterapeuttina ja perustanut sittemmin työhyvinvointiin keskittyvän FlyingFysio -yrityksen. Hän on erikoistunut mm. fyysisesti raskasta työtä tekevien työntekijöiden lihaskuntovalmennukseen. Hän auttaa erityisesti lentäjiä, lentoemäntiä, stuertteja ja hoitohenkilökuntaa kehittämään kehon tukilihaksiston voimaa ja lihastasapainoa. Otin häneen yhteyttä tammikuussa 2021 ja kysyin, voisiko hän laatia minulle jonkinlaista ohjelmaa, jossa saataisiin minulle hieman lisää liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Minna oli heti innolla mukana.

Tästä alkoi tämän tarinan alku ja nyt pääsette seuraamaan arviolta puolentoista vuoden projektia, jossa aletaan Minnan kanssa hiomaan minua teräksiseen kuntoon. Tavoitteena on siis lisätä minun liikkuvuuttani, viilata ruokavaliotani ja kehittää lihasvoimaani ja kehon koostumustani -> vähemmän rasvaa, enemmän lihasta. Olen näissä ruokavalio-/treeniasioissa varmaan samanlainen kuin moni muukin suomalainen: kovalla innolla liikkeelle, mutta homma hyytyy liian nopeaan. Siksi päätin tehdä tästä julkisen, jotta on vaikeampi luistaa näistä tavoitteista. Ja kortin kääntöpuolena nolaan itseni totaalisesti.

Nyt se siis alkaa! Tervetuloa mukaan Minnan ja minun matkaan ja seuraamaan mitä tästä tulee.

Hieno ja jännittävä projekti meillä käynnissä. Toivottavasti saat siitä inspiraatiota itsellesi! Ensi kerralla pääset kuulemaan kuinka projekti lähti konkreettisesti käyntiin ja miten Vesa selvisi liikkuvuustesteistä tms. Pysy kuulolla!

Seuraa projektia myös Instagramissa FlyingFysion tilillä ja Vesan runwayfarmer tilillä. 🙂

Lue myös:

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email