Tietoa meistä (FI)

Tietoa meistä

Minna

Hei! Olen Minna Hirvi, FlyingFysion perustaja, laillistettu fysioterapeutti ja lentoemäntä Helsingistä. Intohimoni on lihaskuntoharjoittelu kaikissa muodoissaan ja missioni on auttaa fyysisesti raskaan työn parissa työskentelevää henkilöstöä jaksamaan paremmin työssään sekä ennalta ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Tunnen liikkuvan ja epäsäännöllisen työn mukana tulevat haasteet, ahtaiden työtilojen rajoitukset sekä fyysisesti raskaan työn vaikutukset tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan.

Fyysisen terveyden ja lihasvoiman lisäksi koen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeäksi. Henkinen hyvinvointi, palautuminen ja ravinto ovat teemoja, jotka kulkevat mukana niin blogin puolella kuin muutoinkin työssäni.

Oma liikuntataustani pohjautuu telinevoimisteluun, jota harrastin ja jossa kilpailin yhteensä kymmenen vuotta lapsena ja nuorena. Lisäksi olen harrastanut kaikenlaisia lajeja aina luistelusta uintiin ja ratsastuksesta balettitanssiin.

Kuntosaliharjoittelun aloitin vuonna 2012 hinkuttamalla vatsalihaslaitetta 15 min ja tekemällä sen perään pari reidenloitonnusta viereisellä laitteella muiden katseilta piilossa. Onneksi osaamista on karttunut matkan varrella rutkasti lisää, eikä treenikertojani varjosta enää lamaannuttava alemmuuskompleksi, kanssatreenaajafobia tai jo pukuhuoneessa otsalle nousevat hikikarpalot, jotka saavat ihmisen kääntymään kannoillaan ja juoksemaan suorinta tietä sipsipussille. Jostain on aina aloitettava, muistakaa se.

Pate

Haluan tässä yhteydessä esitellä teille myös uskollisen avustajani, kämppikseni ja kaverini Paten. Pate on ujo ja ajoittain vähäsanainen kevyen sarjan ottelija, joka auttaa havainnollistamaan ihmiskehon anatomiaa laittamalla itsensä likoon FlyingFysion toiminnassa. Patella on käynnissä lihastenkasvatusprojekti, joka etenee hitaasti, mutta varmasti.

Mistä FlyingFysio sai alkunsa?

Kiinnostukseni liikuntaan ohjasi minut lukion jälkeen opiskelemaan fysioterapiaa. Muutaman työvuoden jälkeen tuli tarve päästä käyttämään aiemmin hankittua kielitaitoa ja tehdä työtä, jossa tapaa monipuolisesti ihmisiä eri kulttuureista vaihtelevissa maisemissa. Kahdeksasta neljään -työ sai hetkeksi jäädä, kun pääsin lentoemäntäkurssille keväällä 2019.

Niin fysioterapeutin kuin lentoemännän työtä tehdessäni ja lento- sekä hoitoalan kollegoiden kanssa jutellessani huomasin, että vaikka kunnon ylläpitäminen ja riittävä lihasvoima ovat merkittävässä roolissa fyysisesti raskaassa työssä jaksamisessa, monella on niissä haasteita. Keskustelujen myötä minulle valkeni, että moni kaipaisi toimivampia vinkkejä, motivaatiota, kannustusta ja kohdennettua tietoa. Idea FlyingFysiosta ja uudenlaisesta lähestymistavasta työhyvinvointiin alkoi kyteä takaraivossani ja nyt olen siinä pisteessä, että voin yhdistää molemmat ammattini luontevasti toisiinsa sekä alkaa tarjoamaan apua niin yksilö- kuin yritystasollakin.

Minna Hirvi

Koulutus

 • Matkustamomiehistön peruskurssi 2019
 • Fysioterapeutin perustutkinto (AMK) 2017
 • Hyvinvointikoordinaattori (YAMK) -opiskelija

Lisäkoulutukset

 • PhysioTrainer -opiskelija (koulutus käynnissä)
 • NHS-workshop, INTO Terveys Oy
 • Puhejudo 1, Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy
 • Logoterapia – kurssi, Helsingin kaupunki
 • Kinestetiikan peruskurssi, Suomen Kinestetiikkayhdistys Ry
 • Urheilufysioterapian peruskurssi, SUFT Ry
 • Kinesioteippauksen perusteet -kurssi
 • Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskurssi, SVOLI Ry
 • 1 tason voimisteluohjaaja, SVOLI Ry