Treenaaminen Kotona – Näin Onnistut

Tykkäätkö treenata mieluiten salilla jonkun ohjauksessa tai ryhmäliikuntatunnilla muiden mukana? Vai kiinnostaako sinua ennemmin lenkkeily luonnon helmassa tai joukkuepelit tutulla porukalla? Jos joku edellä mainituista on sinulle luontaisinta, niin voi olla, että kotona yksin treenaaminen tuottaa haasteita ja tuntuu tylsältä. Tässä postauksessa jaan sinulle hyväksi kokemani vinkit kotona treenaamiseen.

1: Raivaa tila

Pyykkivuorten keskellä on hankala keskittyä. Etsi itsellesi hyvä spotti, jossa sinulla on tarpeeksi tilaa liikkua joka suuntaan. Et tarvitse kokonaista huonetta hyvään kotitreeniin, mutta turhat esteet kannattaa karsia pois tieltä, jo ennen treenin aloittamista.

2: Käytä musiikkia

Musiikki tuo potkua treeniin! Kotitreeni-moodiin pääsy voi olla hankalaa kun mielessä pyörii ihan muut asiat: ruoka odottaa laittajaansa, pyykit pesijäänsä ja kaapitkin olisivat siivouksen tarpeessa. Toisaalta, tilanteessa, jossa kalenteri olisikin tyhjempi ja luppoaikaa löytyisikin, voi sohva houkuttaa enemmän kuin jumppamatto. Laita siis hyvää musaa soimaan ja virittäydy treenifiilikseen mukaansatempaavien rytmien johdolla. Itse laitan aina musaa soimaan, jos treenaan kotona. Ilman meneviä biisejä, treeni ei tunnu lähtevän käyntiin.

3: Poista häiriötekijät

Jokaisen kotona vallitsee erilaiset olosuhteet. Toisella voi olla paljon rauhaa ja omaa tilaa sekä aikaa kotitreenille, siinä missä jollain toisella on kaikkien menojen lomassa hikinen 10 minuutin rako aikataulussa. Riippumatta siitä mikä tilanteesi on, poista mahdollisuuksien mukaan ylimääräiset häiriötekijät treenisi ajaksi. Laita esim. puhelin äänettömälle ja telkkari pois, jos olet TV:n kanssa samassa huoneessa.

4: Pue treenivaatteet

Tämä kuulostaa itsestään selvältä, mutta toimii. Kotonahan voi treenata vaikka alasti jos siltä tuntuu, mutta kyllä treenivaatteiden pukeminen auttaa treenifiiliksen löytymisessä. Tulee ryhdikkäämpi olo ja treenaaminenkin on mukavampaa. Kokeile vaikka treenata liian isoissa verkkareissa ja paksussa hupparissa. Ei tunnu samalta!

5: Katso treeni etukäteen

Jos valitset treenin netistä tai treenisovelluksesta, katso se ensin kertaalleen läpi. Jos se on lyhyt ja jos on aikaa, voit katsoa useammankin kerran. Saat paremman hyödyn irti treenistä, kun tiedät etukäteen mitä se pitää sisällään. Tästä vinkistä on hyötyä varsinkin treeneissä, joita tehdään samassa tahdissa ohjaajan kanssa. Jos olet perehtynyt treeniin etukäteen, pysyt paremmin kärryillä ja sinulla ei mene ylimääräistä aikaa siirtymisiin liikkeistä toiseen.

6: Kirjaa treeni ylös

Jos treeni sisältää paljon liikkeitä, kirjaa ne lapulle ylös. Varsinkin treeneissä, joissa liikkeitä ei tehdä reaaliajassa ohjaajan mukana, kannattaa kirjaamista hyödyntää. Lapulta on helpompi katsoa nopeasti seuraava liike, jos sen unohtaa. On hankalampaa selata kännykällä videota siihen kohtaan, jossa seuraava liike näytetään.

7: Panosta ensimmäiset 5 min

Keskity erityisen paljon ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kotitreenin aloittaminen voi tuntua tahmealta. Kannattaa sopia itsensä kanssa, että treenaa ainakin viisi minuuttia tehokkaasti, ja jos ei siinä ajassa pääse treeniin kiinni ollenkaan, voi sen kerran osalta lopettaa. Yleensä käy niin, että kun alkuun pääsee, niin treeni alkaa sujumaan omalla painollaan.

Tsemppiä kotitreeneihin!

Luitko jo edellisen postauksen? Pääset siihen alta:

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email