Minna

Moikka!

Olen Minna Hirvi, FlyingFysion perustaja, laillistettu fysioterapeutti, personal trainer ja lentoemäntä Helsingistä. Intohimoni on lihaskuntoharjoittelu kaikissa muodoissaan ja missioni on auttaa fyysisesti raskaan työn parissa työskentelevää henkilöstöä jaksamaan paremmin työssään sekä ennalta ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Tunnen koulutukseni ja kokemukseni kautta liikkuvan ja epäsäännöllisen työn mukana tulevat haasteet, ahtaiden työtilojen rajoitukset sekä fyysisesti raskaan työn vaikutukset tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan.

Oma liikuntataustani pohjautuu telinevoimisteluun, jota harrastin ja jossa kilpailin yhteensä kymmenen vuotta lapsena ja nuorena. Lisäksi olen harrastanut kaikenlaisia lajeja aina luistelusta uintiin ja ratsastuksesta balettitanssiin. Lukioikäisenä löysin kuntosalille ja korona-aika puolestaan toi mukanaan kotitreenit. Kotitreenistä onkin
kehittynyt itselle viime vuosien aikana pääasiallinen treenimuoto. Aikaa, rahaa ja
energiaa säästyy, kun ei tarvitse siirtyä paikasta toiseen treeniä varten ja kotona saa
treenattua tehokkaasti, kun tietää mitä tekee.

Mistä FlyingFysio sai alkunsa?

Kiinnostukseni liikuntaan ohjasi minut lukion jälkeen opiskelemaan fysioterapiaa. Sain jo opiskeluaikana töitä ikääntyneiden hoivapalveluista, joissa minulle tuli tutuksi hoitoalan fyysinen kuormitus. Muutaman työvuoden jälkeen tuli tarve päästä käyttämään aiemmin hankittua kielitaitoa, mikä johti alanvaihtoon ilmailualalle keväällä 2019.

Niin fysioterapeutin kuin lentoemännän työtä tehdessäni ja lento- sekä hoitoalan kollegoiden kanssa jutellessani huomasin, että vaikka kunnon ylläpitäminen ja riittävä lihasvoima ovat merkittävässä roolissa fyysisesti raskaassa työssä jaksamisessa, monella on niissä haasteita. Keskustelujen myötä minulle valkeni, että moni kaipaisi konkreettisiä lihaskuntoharjoitteluohjelmia, motivaatiota, kannustusta ja kohdennettua tietoa. Idea FlyingFysiosta ja modernista, räätälöidystä lähestymistavasta työhyvinvointiin alkoi kyteä takaraivossani.

Siitä päivästä lähtien, olen alkanut jakamaan osaamistani, jotta työntekijä ei enää joutuisi kärsimään, eikä yritys maksamaan, sellaisen tuki- ja liikuntaelinvaivan takia, joka lihaskuntoharjoittelulla olisi ennaltaehkäistävissä.

Koulutus

  • Hyvinvointikoordinaattori YAMK (2024, koulutus käynnissä)
  • Fysioterapeutti AMK (2017)

 

Lisäkoulutukset

  • Urheilufysioterapian peruskurssi, SUFT Ry
  • Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskurssi, SVOLI Ry
  • 1 tason voimisteluohjaaja, SVOLI Ry